Litt generelt om labradoodlen som er greit å få med seg.

 

Labradoodlen er aktive hunder. Det elsker å jobbe og trenger stimuli for å trives. Det kan være trim, men også hjernetrim. Vi har med hell syklet og gått på ski med hundene våre, i tillegg så bruker vi den største med hell til trekk.

Dersom Labradoodlen blir understimulert kan den bli destruktiv, det vil si "får den ikke underholdning underholder den seg selv"! Det kan da fort gå ut over sko, matavfall eller barneleker.
Dersom dere ikke har tid til å trene med hund, passer nok ikke labradoodlen for dere. Jeg anbefaler feks medlemskap i brukshundklubben - her vil Labradoodlen "skinne" og du trenger ikke være overrasket dersom den utmerker seg som best i klassen.

Er dere på jakt etter en selvstendig hund, passer ikke labradoodlene til dere. Labradoodlen er som borrelås. Den er hypersosial og vil følge deg som en skygge. Den trives best om den kan få være med på alt - selv om det kun er å sitte i bilen mens du går på butikken.

Er du på jakt etter en lettstelt hund, passer ikke labradoodlen for dere. Labradoodlen krever en del pelsstell enten man gjør det selv eller bruker hundefrisør. Det er viktig at dere tenker igjennom det på forhånd.

Labradoodlen, på linje med alle andre hunder, er ikke allergifri. Den tolereres gjerne bedre av folk med hundeallergi, men dette er svært individuelt.

Labradoodelen er svært god med barn.
Vi har utrolig gode erfaringer med våre to, og Labradoodlene er generelt kjent for å fungere godt sammen med barn, andre dyr og mennesker. Det er imidlertid fremdeles veldig viktig at man aldri lar barn og hund være alene i begynnelsen, slik at de kan etablere et godt forhold. Det er også viktig å beskytte hunden mot "småfingre" som har en tendens til å finne veien både inn i valpens øyne og munn i begynnelsen, spesielt med veldig små barn. Lær barnet ditt å omgås hund og vis ansvar. Du er den beste garantisten for at barn og hund utvikler et godt forhold!

Tenk igjennom din livsstil og vær realistisk i forhold til hvilken hund som passer til deg og din familie. Er du på jakt etter en aktiv, hypersosial og lett trent hund er labradoodlen hunden for deg. Men vær obs på at den krever oppmerksomhet og tid for å trives - til beste for deg og hunden!