Kennel Arctic Labradoodles

Velkommen til vår hjemmeside som er dedikert labradoodlen!

Vi er en familie på 7- fire tobeinte  og tre på 4 bein. i august 2017 flyttet vi fra Bodø til Drammen.
I 2006 bodde hele familien i England.
Vi ønsket oss en familiehund, men var skeptisk.
Alt for mange i nær familie var allergisk og vi ville jo gjerne fortsatt få besøk.
Vi begynte å søke på internett etter en hund som var familievennlig, svært trygg med barn, lett å trene og som var mulig for allergikere å tåle.
Valget falt på Labradoodle , og det har vi aldri angret på et sekund!

Vi er ingen stor oppdretter, men har to-tre valpekull i året. Labradoodleoppdrett er ingen enkel øvelse. I tillegg til alle fallgruber som alle oppdrettere kan falle i er det en rekke andre utfordringer du møter når målet er å utvikle en ny rase. Vi er heldigvis et tett og godt oppdrettermiljø i Skandinavia der vi hjelper og støtter hverandre. I tilegg har vi mye ny genetisk kunnskap og tester tilgjengelig slik at vi har forutsetningene for å lykkes med dette. Personlig har jeg også gjennomgått NKK's oppdretterskole 1 og 2.

Vi har valgt å satse på oppdrett av Australsk Labradoodle som den eneste oppdretteren i Norge. Australsk Labradoodle har vært utviklet over mange år og er kjent for å være den mest stabile med tanke på eksteriør og gemytt, og vi er svært stolte over å ha opparbeidet oss et ry som en rase som har svært god historikk for helsetesting og utvelgelse av avlshunder
Det nåløye som man som oppdretter skal igjennom for å få lov til å kjøpe avlshunder er svært trangt, så det er et nåløye vi er veldig stolte av å komme igjennom!

Vi har etterhvert begynt å bygge oss et nettverk av forverter i området rundt Bodø. Bruk av forverter er helt nødvendig for at vi skal kunne utvikle oppdrettet videre, samtidig som vi sikrer at alle hundene som går i avl først og fremst er høyt elskede familiehunder som får all den oppmerksomheten de fortjener. Dersom du kan tenke deg å være forvert oppfordrer vi deg til å ta kontakt.
I august 2017 flyttet familien til Drammen. Det betyr at vi også trenger fórverter på østlandsområdet i tiden fremover.

Her i huset dreier mye seg om hund! På denne siden vil vi dele de erfaringene og kunnskapen vi har om doodelen med alt fra standarder, bilder, pelsstell, tips og råd!

Gi oss gjerne tilbakemeldinger eller spørsmål – vi skal forsøke å svare så godt som vi kan.

God fornøyelse!